vineri, 1 septembrie 2017

Miza Roşiei Montane nu mai sunt banii, ci libertatea politicienilor


       Primul ministru Mihai Tudose e supus la presiuni din partea premierului Liviu Dragnea. Doar nu-şi face cineva iluzii că trece peste cuvântul lui Dragnea!
       Dragnea este încolţit de justiţia din România, pe care îşi doreşte să o schimbe cu justiţia lui Toader-Iordache. Dragnea este încolţit şi de politicienii care au semnat şi au luat bani pentru promovarea proiectului Roşia Montană. Am putea spune că este hăituit, deoarece dacă în procesul pe care îl are cu Bombonica este vorba de mai puţin de 200 de mii de euro, RMGC a cheltuit câteva sute de milioane de euro în ultimii 20 de ani cu politicieni şi partide, cu trusturi de presă şi ONG-uri. Indiferent cine sunt acţionarii, aceştia îşi vor banii înapoi, cu sau fără demararea proiectului Roşia Montană.
       Procesul pe care îl are statul român cu RMGC la Curtea de Arbitraj de la Washington este încă în coadă de peşte şi se desfăşoară cu uşile închise. Posibilitatea ca RMGC să vină cu listele cu sumele plătite către diferite persoane fizice şi juridice îi îngrozeşte pe toţi politicienii implicaţi. Publicarea acestor liste ar da aripi DNA-ului, de aceea se doreşte mutilarea justiţiei din România.       Corupţia din jurul afacerii Roşia Montană e doar unul dintre vârfurile aisbergului corupţiei din vârful politicii din România. Să presupunem că sunt implicate doar 100 de persoane. Pentru o afacere care se chinuie de 20 de ani nici nu e mult. Dar numerele 1, 6, 23, 41, 82 şi 93 au participat şi la afacerea Certej, pe lângă alte 10 nume. Numerele 1, 8, 31, 52, 73, 98, 102 şi 108 au participat şi la afacerea Rovina, pe lângă alte 10 nume. Numerele 3, 21, 22, 47, 61-68, 83, 103, 111 şi 112 au participat şi la lobby-ul pentru exploatarea masei lemnoase, pe lângă alte 50 de persoane. Alte persoane au participat la vânzarea flotei, distrugerea economiei româneşti, distrugerea sistemului de învăţământ şi sănătate, căpuşarea sistemului energetic şi lista poate continua pe multe pagini.
       Cine o susţine pe Codruţa Kovesi în fruntea DNA şi împotriva corupţiei din România? Se pare că şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). De câţiva ani acest for internaţional se luptă cu pandemiile şi se pare că sunt îngrijoraţi de posibilitatea pesedizării planetei, deoarece au aflat şi ei că PSD este CIUMA ROŞIE. Această plagă a României deja se extinde în zonele offshore şi în Brazilia ameninţând să cuprindă suprafeţe tot mai mari din planetă.
      De la începutul anului se fac demersuri pentru achiziţionarea de armament din SUA, Franţa, Germania şi Olanda. Dar se pare că şi aliaţii NATO au început să fie îngrijoraţi de posibilitatea provocării unui război cu Rusia în situaţia în care butoanele vor fi mutate în sediul partidului de pe Bulevardul Kiseleff. De aceea li se pare normal să susţină activitatea DNA şi să menţină o relaţie amicală cu ursul rus.
       Despăgubirile pe care le pretinde RMGC au un corespondent în corupţia pe care au întreţinut-o, nu în realitate. În 2013, parlamentul a respins proiectul Roşia Montană în urma concluziilor prezentate de Comisia specială a Camerelor reunite ale Parlamentului. O mare parte dintre parlamentarii de atunci sunt prezenţi şi în actuala legislatură. Ambiguitatea introdusă de Ponta prin care în calitate de deputat era împotriva proiectului, iar în calitate de premier era pentru demararea proiectului a cunoscut un upgrade în actuala coaliţie parlamentară. Astfel, o mare parte dintre miniştri erau incompetenţi în Cabinetul Grindeanu, dar sunt supercompetenţi în Cabinetul Tudose. În realitate, toţi sunt la degetul mic al premierului Dragnea. Astfel, dacă se publică lista RMGC pică nu doar Dragnea şi Tudose, ci un întreg sistem politic care ne-a condus în ultimii 28 de ani. Miza e mare, iar justiţia e supusă la perversiuni din partea coaliţiei guvernamentale, cu susţinerea tacită a multor alţi politicieni din “opoziţie”. Zeiţei Themis i-a fost luată balanţa şi a rămas legată la ochi doar pentru a nu-şi vedea călăii care o siluiesc şi o transformă într-o prostituată.


        În urma unor întrevederi între premierul Tudose şi premierul Dragnea se pare că premierul 2Dose este de acord ca Roşia Montană să rămână în patrimoniul UNESCO dacă şi UNESCO va face parte din Fondul Suveran al lui Dragnea, pe care să îl valorifice în interesul Programului de guvernare.
       Pe lângă reluarea atacului asupra proiectului Roşia Montană şi a pachetelor de legi promovate de Toader şi Iordache (OUG 13! Altă întrebare?) mai pot fi amintite câteva “realizări” ale actualei guvernări şi coaliţii parlamentare:
- majorarea accizelor la carburanţi;
- transformarea vânătorii urşilor în sport olimpic parlamentar;
- demersurile pentru naţionalizarea Pilonului II de pensii;
- pensii speciale şi măriri de salarii pentru acoliţii sistemului;
- împrumuturi care se apropie de 10 miliarde de euro pentru susţinerea unui Program de guvernare falimentar;
- previzibila desfiinţarea a aplicaţiei Inspectorul Pădurii şi “legalizarea” defrişărilor ilegale şi abuzive;
- înfiinţarea Fondului Suveran prin care vor fi devalizate şi înstrăinate active de sute de miliarde de euro după modelul Fondului Proprietatea şi al privatizărilor eşuate;
- aproape 700 de noi proiecte de minerit pe întreg cuprinsul ţării sunt în diferite stadii de aprobare;
- vaccinarea va deveni obligatorie, deşi a fost interzisă în urma Procesului de la Nurnberg;
- modificările aduse Codului Fiscal care favorizează firmele de casă asociate cu ineficienţa ANAF ne împing spre falimentul ţării;
- corupţia generalizată combinată cu baroniada şi cu nepotismul care căpuşează întreg sistemul de stat a devenit un modus vivendi;
- manual de sport în locul celorlalte manuale. Se aşteaptă şi manualul de PSD unde se va explica Programul de guvernare;
- predictibilitate şi credibilitate ZERO.
     Poate nu am pus în “ordinea corectă” aceste realizări. Poate nu le-am identificat eu pe cele importante. Îmi cer scuze.
       PSD-ul ne atacă pe 100 de fronturi simultan, iar noi ne certăm între noi dacă să-i răspundem pe un front sau pe două.  Sau pe care. Nu mă interesează părerile cum că vreuna sau mai multe dintre “realizările “ PSD-ului sunt teme false pentru că toate se vor transforma în realitate datorită orgoliilor şi indiferenţei noastre, a lipsei de unitate, a lipsei de implicare şi a jocurilor de culise.
       Ar fi nepoliticos din partea mea dacă aş spune că nu mă interesează motivul pentru care vei ieşi în stradă, dar să ştii că ţi-l respect oricare ar fi. Dar ieşi şi protestează! Cu pet-uri cu monezi, cu steaguri şi bannere, cu vuvuzele, cu căţelul sau cu peştii din acvariu - e alegerea ta.
       Dacă niciunul dintre motivele pe care le-am enumerat nu te va convinge să ieşi în stradă îţi recomand să te duci să te înscrii în PSD. Înainte să te înscrii în PSD trebuie să te informez că va trebui să suporţi o operaţie de lobotomie care-ţi va înjumătăţi creierul şi te va lăsa cu un IQ format dintr-o singură cifră, dar vei fi fericit pe viaţă.

       Ne vedem în stradă!
       Uniţi Salvăm Roşia Montană!

Doru Apostol
01 septembrie 2017