duminică, 28 ianuarie 2018

Dragnea şi PSD au pierdut Puterea

Palatul Victoriei are o PREMIERĂ: un guvern neconstituţional

         Când am spus o PREMIERĂ nu m-am referit la doamna Vasilica Viorica Dăncilă, ci la un guvern care excede Constituţia şi pe care dânsa a fost desemnată să îl conducă în calitate de ventriloc al vocii lui Daddy.
         Conform Articolului 103, alin. (2) din Constituţie “Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. ” Dacă nu se ia în calcul ziua desemnării, ziua de luni 29 ianuarie 2018 este a 12-a zi. V-am captat atenţia?
       În urma demisiei / demiterii lui Mihai Tudose, miercuri 17 ianuarie 2018, după consultări cu reprezentanţii partidelor parlamentare, Preşedintele Iohannis a decis şi a desemnat-o pe doamna Dăncilă ca viitor premier. Acum PSD trebuie să performeze. a spus preşedintele României. Cred că prin această exprimare nu se înţelege realizarea planului cincinal în 6, 7 sau 10 ani sau nerealizarea lui. Prin convocarea Parlamentului pentru o sesiune extraordinară în 29 ianuarie 2018 pentru votul de investire ar rezulta un termen de 12 zile. Audierea miniştrilor în comisiile parlamentare ar fi o simplă formalitate: Nume, pronume, CNP. Aprobat! Probabil consilierea unei prietene de la MAI sau lipsa actului de identitate a generat o mică gafă la publicarea decretului din Monitorul Oficial.
       Ce înseamnă “o zi”? Conform DEX - “interval de timp de 24 de ore, corespunzător unei rotații a Pământului în jurul axei sale” sau “interval de timp între două culminații succesive ale unui astru”.
          Îmi permit să vă spun şi o glumă:
            “- Cât durează un ciclu menstrual?
            - În medie, 28 de zile.
            - Lucrătoare?
            - Nu, calendaristice. Pentru că virginele nu “prestează”.”
        Gradul de autoumilire din cazul moţiunii de cenzură a Guvernului Grindeanu a fost depăşit cu câteva ordine de mărime. Atunci a fost vorba despre o demisie formală din cauza incompetenţei, un vot de neîncredere autoacordat în parlament pentru demitere, urmat de un vot de învestire pentru o prestaţie remarcabilă în următorul guvern. Acum le-a fost greu să numere până la 10. Şi e vorba despre un guvern întreg, miniştri şi secretari de stat, o întreagă coaliţie majoritară parlamentară, întreg CexN-ul, toate delegaţiile judeţene ale PSD şi ALDE. E incredibil cum o întreagă armată de oameni care vor să ne conducă destinele nu sunt în stare să numere până la 10 (zece), dar vor să conducă o ţară. “Pentru că pot.” Pe buneee?
           În sporturile de contact, KO se pronunţă când numărătoarea ajunge la 10. La 12 sala e goală.
         Gradul acesta de incompetenţă va fi consemnat în Cartea Recordurilor pentru următoarele secole fiind imposibil de depăşit decât tot de o altă armată de plagiatori, de incompetenţi, de oameni care nu au altceva în cap decât îmbogăţirea proprie prin orice mijloace. Cine ne ţinea dizertaţii despre importanţa modificării Legilor Justiţiei? Oameni care n-au auzit de Codul lui Hammurabi, de Legile lui Moise, de Dreptul Roman sau Anglo-saxon şi care nu ştiu să numere până la 10?
         La ce nivel de decădere intelectuală a ajuns această majoritate politică de nu este în stare să-şi numere degetele de la cele două mâini? Un copil care merge la clasa 0 ştie că are 10 degete la mâini. Ei au câte două degete mari la fiecare mână, ca să nu poată să scape puterea din mâini? Pentru asta le trebuie doctorate plagiate? Sau au IQ-ul format dintr-o singură cifră?
           

  
         Cine să se întâlnească cu premierul Japoniei? Unii care nu ştiu să numere până la 10? Pe cine să trimiţi la Davos? Pe cineva care nu ştie să numere până la 10?
            De luni încolo toate testele psihologice vor conţine prima întrebare: “Număraţi până la 10.”
          Toate emisiunile de divertisment care prezintă situaţii ridicole şi penibile (gen “Zâmbiţi, vă rog!”) vor începe cu “Număraţi pâna la 10!” Dacă nu reuşeşti să treci de această întrebare, nu ne mai interesează dacă ştii care e capitala Uruguayului.
            Care e următorul pas?
        Desemnarea unui alt posibil premier, dupa consultările preşedintelui Iohannis cu reprezentanţii partidelor parlamentare.


          Normal ar fi ca următoarea nominalizare să vină din partea opoziţiei , pentru că actuala majoritate parlamentară nu a “performat”. Iar acest premier să vină cu un PROGRAM DE ŢARĂ, care să prevadă ce măsuri va urmări în privinţa Legilor Justiţiei, a susţinerii învăţământului şi sistemului sanitar, a încurajării investiţiilor, a excluderii penalilor din orice funcţie de demnitate publică la orice nivel şi în orice domeniu, a conservării mediului înconjurător (păduri, resurse naturale şi minerale), depolitizarea tuturor instituţiilor publice şi promovarea pe baza criteriilor meritocrate etc etc etc.
          Nu-mi permit să fac sugestii preşedintelui asupra persoanei pe care să o desemneze, dar una se evidenţiază prin CV-ul de neegalat din care lipseşte doar poziţia de premier. Va risca parlamentul să nu-l valideze şi să împingă ţara în anticipate? La votul de învestire al următorului premier parlamentarii vor avea fiecare câte un pistol cu câte un glonţ pe ţeavă. Se vor împuşca în piciorul stâng sau drept? Sau în cap?
            Tic-tac, tic-tac.           

PS.       Număraţi cu voce tare: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10! A trecut ziua în care se mai putea face   învestirea. Timpul a expirat! Dragnea e terminat! PSD e ruinat!

Doru Apostol
28 ianuarie 2018