duminică, 7 februarie 2016

Roşia Montană, La Mulţi Ani!


            Roşia Montană a fost atestată documentar prima dată în 6 februarie 131, adică la doar 25 de ani după terminarea celui de-al doilea război daco-roman. Doar nu credeaţi că au venit romanii ca să ne salveze pădurile sau să ne explice despre importanţa poziţiei geostrategice la confluenţa Dunării cu Marea Neagră. Nu! Au venit pentru aur, acelaşi aur care era râvnit şi de greci, când căutau Lâna de Aur pe aceste meleaguri. Au uitat doar să inventarieze sutele şi miile de metri de galerii pe care le-au exploatat până la Retragerea Aureliană. Timp suficient ca să ne înveţe limba română (sic!), de parcă ei au venit ca educatori. Şi s-au retras datorită opoziţiei localnicilor, care erau DACI. Dar li se spune tot “mine romane”, şi nu “mine dacice” sau “mine tracice”.
            Acum suntem pe punctul să fim contemporani cu Retragerea Corporatistă. Era să spun canadiană, dar trebuie să înţelegem că corporatia nu este o entitate naţională. Corporaţia se relochează oriunde pe planetă, cu sprijinul politicienilor corupţi şi a legislaţiei lacunare şi permisive din ţările de domiciliu şi din ţările vizate de operaţiunile acestora. Ar fi de preferat să înţelegem că nu doar Roşia Montană este vizată, ci totalitatea resurselor acestei ţări.
            Apărarea Roşiei Montana este echivalentă cu apărarea istoriei şi identităţii naţionale, care îi cuprinde deopotrivă pe Burebista şi pe Decebal, pe Mircea cel Bătrân şi pe Vlad Ţepeş, pe Ştefan cel Mare şi pe Mihai Viteazu. Dar cel mai important este EROUL NECUNOSCUT, adică locuitorul acestor meleaguri. Acesta şi-a apărat ţara şi şi-a dat viata alături de aceştia şi de toţi conducătorii care au luptat pentru NOI.
            NOI suntem EROUL NECUNOSCUT! Trecut, prezent şi viitor!
            NOI suntem Roşia Montană!
            Roşia Montană, La Mulţi Ani!