miercuri, 20 septembrie 2017

PSD instaurează sclavia în România


       Trecerea constribuţiilor CAS şi CASS din sarcina angajatorului în sarcina angajatului îl transformă pe angajat într-un prestator de servicii. Nu mai contează dacă “angajatul” lucrează la stat sau la privat pentru că statul nu mai este un garant al Contractului de muncă. Dreptul Muncii se desfiinţează deoarece nu mai are pe cine să reprezinte. PSD îl transformă pe fostul angajat într-un SRL - Sclav cu Răspundere neLimitată.
     Greu de înţeles? Nu căutaţi răspunsuri în Programul de guvernare. Folosiţi-vă doar puterea de abstractizare şi anticipare.
       În cadrul unui contract de prestare de servicii cu un operator de telefonie mobilă trebuie să plătiţi în fiecare lună un abonament la care se adaugă valoarea altor servicii prestate (convorbiri, SMS-uri, Internet etc.) Dacă operatorul “îşi ia concediu” o lună şi nu vă mai prestează serviciile contractate îl veţi mai plăti? La fel va fi şi după trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Angajatorul nu mai este obligat să vă mai plătească concediul deoarece este suspendată prestarea serviciilor către angajator pe perioada de concediu. Ups! Mai trebuie să amintesc despre concediile de maternitate, concediile medicale? ZERO!
       Atât timp cât nu mai este vorba despre raporturi de muncă între angajator şi angajat, ci doar despre o prestare de servicii, nici sindicatele nu-şi mai au rostul. Ups! Faptul că dispar departamentele de HR este doar o consecinţă, pentru că apare externalizarea totală a “prestării de servicii” prin dispariţia noţiunii de muncă. TOŢI vom fi ocupaţi cu PRESTAREA DE SERVICII, nu vom mai fi la serviciu sau la muncă.
       Nemaifiind vorba despre raporturi de muncă, ci despre prestări de servicii ajutoarele de şomaj sau sociale vor fi ZERO! Ups! Deci s-au diminuat şi costurile de funcţionare ale “statului modern”.
        La un salar brut de 1.500 lei angajatorul plăteşte către stat aproximativ încă 500 de lei, iar angajatul încă aproximativ 500 lei (am rotunjit cifrele pentru simplitatea calculului). Deci angajatul rămâne cu un salar net de aproximativ 1.000 în timp ce angajatorul are un cost cu salariul oferit de aproximativ 2.000 lei. Transferarea plăţilor angajatorului către angajat nu modifică valoarea sumelor - angajatorul plăteşte două mii de lei angajatului în timp ce acesta rămâne cu o mie după plata către stat a impozitelor şi taxelor. Totuşi, din mia de lei trebuie scăzută şi valoarea TVA-ului pe care angajatul îl plăteşte la achiziţionarea de produse şi servicii, ceea ce mai reduce valoarea salariului net cu încă aproximativ 150 lei. Dacă mai luăm în considerare alte impozite (pe casă, pe maşină etc.), accize (pe benzină, pe alcool, pe tutun etc.) şi alte taxe (şcolarizare, asigurări, medicale etc.) rezultă o impozitare totală care depăşeşte 65-70% din salariul brut încasat de 2.000 de lei. Nici nu mai contează că sunt 1, 2 sau mai multe piloane de pensie, pentru că la scadenţă ele vor fi nule.
       Din Vechiul Testament ştim că zeciuiala ţinea de Lege:
      “Şi binecuvântat să fie Dumnezeul-Cel-Preaînalt, Cel ce i-a dat pe vrăjmaşii tăi în mâinile tale!” Şi [Avram] i-a făcut zeciuiala din toate. (Facere 14, 20)
       În Noul Testament, Iisus vorbeşte despre zeciuială ca fiind umbra milosteniei:
       Fariseul, stând drept, aşa se ruga în sine: Dumnezeule, mulţumescu-Ţi că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi, adulteri, sau chiar ca acest vameş: postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câştig. (Luca 18, 11-12)
       În Testamentul lui Dragnea (Programul de guvernare) scrie undeva că zeciuiala a fost înlocuită de şaptezeciuială?
       Dar dacă impozitarea preliminară de 50% (1.000 lei = 500 angajat + 500 angajator) a salariului este mărită la 60%? Sau la 70% ... printr-o ordonanţă de urgenţă „noaptea ca hoţii”? Sau TVA se măreşte de la 19% la 30%? Sau 40% ... printr-o altă ordonanţă de urgenţă „noaptea ca hoţii”? Aaa ... am uitat ... va fi Split TVA.
       Sporurile pentru condiţiile de muncă dispar pentru că vorbim doar despre o „prestare de servicii”. Bolile profesionale dispar pentru că vorbim despre o „prestare de servicii”. Dispărând noţiunea de muncă, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale îşi va schimba denumirea în Ministerul Pensiilor Speciale la sugestia ministresei din Bănie.
       „Nu-ţi convine salariul? Sunt o grămadă care aşteaptă la poartă!” Să vă văd atunci!...
       Ce urmează? Impozitul pe gospodărie? Nimic mai simplu. Dragnea & PSD are răspunsuri la doleanţele tale:
       - „Cum? Soţia ta e gravidă şi nu munceşte? E problema ta!”
       - „Cum? Copii (cu doi de „i”, nu cu trei) nu muncesc? Sunt la şcoală? Trimite-i să presteze servicii!”
       - „Ţi-e bolnav copilul? Nu mă interesează!”
       - „E mică pensia? Conform Programului de guvernare ... o vom mări ... la calendele greceşti!” (Aici nu intră pensiile speciale, pentru că sunt un drept câştigat!)
       Când nu vei avea ce să mănânci nu te va mai interesa dacă Dragnea e liber sau în închisoare. Sau dacă ungurii, japonezii sau vreun trib din Polinezia ne iau Ardealul. Sau dacă se taie pădurile. Sau dacă se porneşte exploatarea la Roşia Montană. Sau dacă ne vor otrăvi cu gazele de şist. Sau dacă vaccinarea va fi obligatorie. Sau dacă căsătoria va fi legalizată între un porc şi o capră. Sau dacă vei primi un compendiu pentru clasele 1-12 de la ministrul Genunche. Sau cine mai căpuşează banul public. Sau dacă Fondul Suveran va fi cu acţiuni la acelaşi purtător ca şi Teldrum. Sau când se va sărbători Centenarul PSD.


     Ca S.R.L. (Societate cu Răspundere Limitată) trebuie să faci o balanţă contabilă, cu venituri şi cheltuieli. Din profitul rămas va trebui să plăteşti un impozit pe dividende de 5%.
       Ca S.R.L. (Sclav cu Răspundere neLimitată) vei plăti pentru început un impozit de 65-70%. Asta nu e SCLAVIE?
       Rezolvarea e simplă. Te înscrii în PSD - Partidul Sclavilor lui Dragnea.


Doru Apostol
20 Septembrie 2017