luni, 14 august 2017

USR a câştigat!


       USR a câştigat lupta cu corupţia! Sau cu anticorupţia?
       USR a câştigat lupta cu reformarea sistemului de sănătate! Sau cu nereformarea lui?
       USR a câştigat lupta cu sistemul de învăţământ! Sau cu educaţia? Sau cu incultura?
       N-am prea înţeles ce a câştigat din acest referendum, dar ştiu că Dragnea se simte ameninţat. Până la acest referendum îi tremura doar mustaţa, acum îi tremură şi sabia laser.
       Cel mai bucuros (fost) parlamentar de rezultatul acestui referendum se pare că este Remus Cernea.  Se caută soluţii juridice pentru aducerea lui în fruntea partidului în locul lui Nicuşor Dan?
       Referendumul din 2003 pentru adoptarea Constituţiei s-a desfăşurat în 18-19 octombrie. A fost nevoie de 2 zile pentru adoptarea noii Constituţii.
       Referendumul USR a avut nevoie de 7 zile, între 7 şi 13 august 2017 şi s-a desfăşurat pe o platforma online. La un click distanţă. Şi sistemul poştal roman cu călăreţi era mai rapid. Anunţarea unor invazii se făcea prin aprinderea unor focuri pe înălţimi şi dura mult mai puţin. Parcă USR merge în trecut … Şi melcul ţuşti pe lângă ei …
       “Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%.”  Cei care nu au votat au mers pe principiul “Mă piş pe el de vot”?
       766 + 682 = 1.448
        Hmm… Cei care nu au votat unde se adaugă?
       184 + 864 = 1.048
       864 din 1.829 reprezintă 47,24% din totalul membrilor USR.
       Sigur se vor găsi voci să spună că unii au votat doar la o întrebare din cauza neconcordanţelor cifrelor prezentate de USR. Un argument nesemnificativ. Sigur se va invoca scuza că unii şi-au prezentat demisia (sau urmează) din USR. Un aspect care nici nu contează. Ceea ce contează este că 864 de oameni se opun altor 3 milioane de “retardaţi”, “ fanatici religioşi”, “oameni închistaţi într-un Ev Mediu”, “retrograzi”, “inculţi”, “familişti de modă veche”, “oameni fără diplomă de bacalaureat”, “oameni cu diplome de doctorat plagiat”. 864 de oameni sunt conectaţi la o inteligenţă superioară la care alte 3 milioane nu vor avea acces decât dacă adoptă propaganda LGBT. Acea inteligenţă superioară îi iubeşte pe simpatizanţii LGBT spre deosebire de Dumnezeul biblic, căruia îi este superior: dacă Dumnezeu îi va arunca în focurile iadului pe cei 864, acea entitate superioară îi va dematerializa pe cei 3 milioane. Probabil că acea entitate superioară îi va ajuta să lupte şi cu cele 3 milioane şi ceva care au votat PSD. “ÎnCURcate sunt căile tale, Doamne!” va avea o nouă conotaţie pentru 3 milioane de oameni care susţin CpF.



       Este posibil să asistăm la o vânătoare de 3 milioane de vrăjitoare şi vrăjitori din partea a 864 de “perfecţi”. Motivul este evident: 3 milioane de oameni nu suferă de probleme de identitate sexuală. Soluţia: vaccinarea obligatorie cu seruri CURcubeu.
       Se pare că Soros nu mai #REZISTĂ. Are probleme financiare şi nu-şi mai permite să-i plătească pe cei 600.000 care au protestat în iarnă, dar îşi mai permite să plătească 864.
       Nu mai contează lupta împotriva corupţiei. “Corupţia ucide” devine un slogan desuet. Democraţia e grea dacă 3 milioane se opun unor 864 de neica nimeni. Parcă nu e politically correct.
Transparenţa politică pentru care au fost votaţi a fost înlocuită de transparenţa hainelor. Politica struţului a fost upgradată cu penele care-i ies din fund. Urmează adopţiile familiilor de homosexuali, urmează schimbarea sexului pentru copiii înfiaţi?
      Reforma din sănătate va include eliberarea de Viagra fără reţetă. La fel va fi şi cu cremele lubrifiante. Efectele secundare ale vaccinurilor nu interesează USR. Sau asistenţa posttraumatică a victimelor din Colectiv. Sau asistenţa medicală celor bolnavi de cancer sau aflaţi în stadii terminale.
Reforma din învăţământ va însemna introducerea educaţiei sexuale încă de la grădiniţă. E doar o problemă de timp până se vor introduce şi orele de practică sexuală din şcoli. Nepotismul actualei clase politice va fi completat cu favoruri sexuale la examene, bacalaureat şi doctorat.
       Reforma din piaţa muncii va include “proba de birou” la angajare şi promovare.
       Politicile de mediu vor include “plata în natură”.
       În agricultură Mioriţa va ieşi din folclor şi va intra în dormitor. Să moară Daea de ciudă!
       Modificarea Constituţiei este un proces legislativ greoi care stă la mâna a 864 de oameni. Revenirea la vechea formulă ar fi şi mai anevoioasă. Dar e mai simplu să promovezi OUG 69 pentru legalizarea căsătoriei între XX şi XX sau XY şi XY. Sau pentru mărirea numărului de soţi. Sau pentru introducerea animalelor de companie în “familie”.
       Centenarul Marii Uniri şi Trianon 100 nu reprezintă teme pentru USR. Cioloş poate fi interesant. Sau nu. Politica PSD-ALDE rămâne o necunoscută pentru USR şi nu contează abilităţile matematice ale lui Nicuşor Dan. Conducta BRUA, investiţii şi investitori, politici de conservare a mediului, prospectarea geologică a României, bateriile Patriot rămân tot necunoscute pentru USR. PNL îşi face guvern din umbră în timp ce USR face aranjamente de budoar.
       USR nu are doar probleme de identitate sexuală. Fiind un partid parlamentar, USR are probleme de identitate doctrinară: pro/contra neomarxism, pro/contra liberalism şi neoliberalism, pro/contra populari, pro/contra conservatori, pro/contra tehnocraţi, pro/contra … “Dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie” ar fi spus Farfuridi în O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale. Iar Cioloş bate la uşă.
      O busola indică Nordul. Busola USR indică “ochiul maro”? În condiţiile radicalizării care urmează acestui referendum, la următoarele alegeri locale USR va aduna puţin peste 8 consilieri la nivel naţional.
  (pentru conformitate)
      De fapt, mai au nevoie de o singură greşeală pentru ca la viitoarele alegeri să obţina doar 864 de voturi. Iar atunci vom spune că “USR s-a născut talent şi a murit speranţă”.
       Să nu mai aud pe cineva că spune “mă doare-n fund” că mă gândesc la altceva.


Doru Apostol

14 august 2017