luni, 30 ianuarie 2017

Susţinere pentru Liviu Dragnea

Mobilizare fără precedent pentru susţinerea lui Liviu Dragnea

            Protestatarii care au ieşit în stradă duminică să protesteze împotriva promovării Ordonanţei de graţiere şi a Ordonanţei de modificare a Codului Penal consideră că Dragnea este discriminat. Şi au decis să se adune încă o dată, pentru a-l susţine marţi, la debutul celui de-al doilea proces pe care îl are la cu autoritatea judecătorească din România.
            Deşi s-au făcut numeroase speculaţii şi acuzaţii de manipulare, protestatarii vor să dea un semnal de solidaritate cu premierul din umbră al ţării si s-au oferit să-l sprijine în situaţia unei sentinţe defavorabile. Astfel, s-au făcut tabele nominale, cu datele personale ale fiecărui semnatar, prin care aceştia se angajează (pe persoana fizică) să suplimenteze zilnic norma de hrană a condamnatului, după cum urmează: Popescu îi va aduce luni chiftele, Ionescu va aduce sarmale marţi, miercuri Georgescu se va prezenta cu şniţele etc. În funcţie de solicitări, se vor respecta zilele de post de peste săptămână şi de peste an.
            Deşi sunt câteva greutăţi inerente datorită numărului mare de voluntari, sunt semnale că tabelele vor fi finalizate până la pronunţarea sentinţei. S-a propus ca în cazul în care numărul de semnatari este mai mare decât zilele de detenţie, tabelele să fie rearanjate astfel încât şi alţi puşcăriaşi să beneficieze de aceste avantaje, ceea ce conduce la concluzia că nu mai este necesară Ordonanţa de Graţiere.
            S-a propus ca şi alţi politicieni urmăriţi penal (din toate partidele), precum şi oamenii de afaceri implicaţi (“băieţii deştepţi”) să beneficieze de această solidaritate civică. Astfel s-a concluzionat că nici Ordonanţa de modificare a Codului Penal nu mai este necesară.
            Prin această iniţiativă civică, protestatarii îşi reafirmă speranţa într-o bună guvernare, într-un stat de drept şi într-un Parlament curat, unde penalii nu au ce căuta. De asemenea, protestatarii au solicitat o înăsprire a pedepselor şi o recuperare rapidă a prejudiciilor.
  

           Semnează 200 de persoane din Alba Iulia, 50 de persoane din Alexandria (eroii acestei zile), 3.000 de persoane din Bacău, 3.000 de persoane din Braşov, 50.000 de persoane din Bucureşti, 120 de persoane din Buzău, 10.000 de persoane din Cluj, 1.500 din Constanţa, 200 de persoane din Craiova, 100 de persoane din Deva, 3.000 de persoane din Iaşi, 15 persoane din Focşani, 600 de persoane din Oradea, 500 de persoane din Piteşti, 1.000 de persoane din Ploieşti, 10.000 de persoane din Sibiu, 11.000 de persoane din Timişoara, 90 de persoane din Râmnicu Vâlcea. Acestora li s-au adăugat încă vreo câteva mii de persoane din Arad, Baia Mare, Galaţi, Satu Mare, Târgu Jiu, Turda. Diaspora din Bordeaux, Bruxelles, Copenhaga, Hamburg, Londra, Paris, Zurich se alătură cu încă aproape o mie de susţinători.

29 ianuarie 2017

România