joi, 19 ianuarie 2017

Ordonanţele ministrului Iordache

Susţinere pentru ministrul Iordache

            Pentru a corecta deficitul de comunicare cu privire la Ordonanţa de urgenţă pentru graţierea unor pedepse şi a Ordonanţei de modificare a Codului Penal, preşedinţii celor două camere parlamentare împreună cu premierul doresc să facă unele adăugiri la textul propus:
            1. Ordonanţa (sau legea de promulgare) va fi anulată şi se va reveni la situaţia iniţială în cazul arestării celui de-al treilea beneficiar al graţierii, pentru recidivă, în cazul oricărei fapte penale.
            2. Pentru a susţine principiul solidarităţii între puşcăriaşi şi puşcariabili, votul din parlament va fi la vedere şi asumat. Astfel, parlamentarii care vor vota pentru promulgarea acestei ordonanţe sunt de acord să-şi piardă mandatul şi să se alăture celor din penitenciare pentru executarea în solidar a zilelor petrecute de aceştia în libertate.
            3. Pentru a nu crea prejudicii de imagine politicienilor şi afaceriştilor cu probleme în justiţie, cătuşele din dotarea Poliţiei Române vor fi inlocuite cu cătuşe achiziţionate (pe persoana fizică) de la sex-shop-uri.

            4. Pentru a elimina posibilitatea implicării constituţionale a preşedintelui în actul de guvernare, guvernul îşi va desfăşura activitatea în clădirea din Kiseleff sub supravegherea directă a conducerii Consiliului Judeţean Teleorman.
            5. Pentru a preveni scurgerile de informaţii cu privire la activitatea PSD+ALDE s-a făcut propunerea ca postul eliberat în urma pensionării generalului Coldea să fie ocupat de dna Sevil Shhaideh.
            6. În urma consultării cu pleiada de doctori în ştiinţe ce activează în PSD+ALDE se doreşte schimbarea proverbului “Hoţul neprins e negustor cinstit” în “Condamnatul graţiat e politician cinstit”.
            7. S-au iniţiat consultări cu privire la modificarea Constituţiei, astfel ca sintagma “puterea judecatorească” să fie eliminată din aceasta şi declararea ca persona non grata a întregului corp al magistraţilor, cu precădere a conducerii DNA. Judecătorii şi procurorii care au adus prejudicii de imagine PSD+ALDE vor înlocui în penitenciare persoanele graţiate. Se are în vedere şi exceptarea de la aplicarea Codului Penal pentru susţinătorii oricărui partid care au contribuit cu donaţii de cel puţin 100 lei.
            8. În urma consultării cu Avocatul Poporului se urmăreşte ca aplicarea acestei ordonanţe să producă efecte chiar din momentul participării preşedintelui Camerei Deputaţilor la activităţile de catering organizate la Casa Albă cu prilejul schimbării Preşedintelui SUA.


PS Acesta nu e un pamflet, e o realitate cruntă a vremurilor pe care le trăim.