duminică, 2 octombrie 2016

Cuminţenia Pământului

Cuminţenia Pământului este poporul român


            S-a adunat peste un milion de euro. FOARTE MULT!!! În contul de donatii nu trebuia să se adune nimic. Poate doar suta de euro din partea Federaţiei Ruse. De ce?
            Pentru că actualii guvernanţi şi politicieni subvenţionează corporaţiile străine pentru “crearea de locuri de muncă” unde salariul e minimul pe economie. Şi vorbim de zeci de milioane în cazul fiecărei investiţii. Pe lângă scutiri de taxe, externalizarea profitului, facilităţi fiscale …
            Pentru că actualii guvernanţi şi parlamentari discută despre scăderea (era să spun eliminarea?!) redevenţelor pentru extracţia de hidrocarburi onshore şi offshore (din platforma continentală a Mării Negre). Şi e vorba despre sute (dacă nu miliarde) de euro anual în detrimentul statului şi poporului român, dar în favoarea “investitorilor străini”. Dar noi suntem Cuminţenia Pământului, pentru că nu comentăm nimic. Aceeaşi tendinţă este şi pentru redevenţele din mineritul auro-argentifer şi polimetalic (Roşia Montană, Certej, Roşia Poieni …)
            Pentru că actualii guvernanţi şi parlamentari transformă pădurile României într-un teren de paintball, unde singura culoare va fi sângele faunei luate în cătarea puştii. Iar verdele pădurii se va estompa pe măsură ce defrişarea continuă în slujba “investitorilor “ de provenienţă austriacă, ţară unde ecologia este un modus vivendi. Dar noi suntem Cuminţenia Pământului, cu simptome de daltonism (nu vedem roşu şi n-o să mai vedem nici verdele în curând).
            Pentru că actualii guvernanţi şi parlamentari ne oferă o piatră (Cuminţenia Pământului pe care vor să o răscumpărăm) la schimb cu terenurile pe care ni le cumpără străinii. “Noi vrem pământ” nu mai strigă ţăranii, ci “investitorii străini”.


            Pentru că actualii politicieni ne oferă o singură alternativă în următoarea campanie electorală: USL = PSD + UNPR + PNL + PDL + ALDE + PMP + PRU + … Ecologiştii, USR-iştii şi oricine altcineva nu trebuie să tulbure Cuminţenia Pământului.
            Cuminţenia Pământului nu are voie să se revolte în faţa corporatismului, a migraţiei islamice, a lobby-ului ostentativ LGBT, a abuzurilor bancare, TTIP şi CETA. Cuminţenia Pământului trebuie să rămână ca o stană de piatră.
            Prostituatele primesc bani pentru serviciile prestate, dar Cuminţenia Pământului plăteşte şi prestează. Este interesant cum suntem convinşi să ne prostituăm pe banii noştri spre satisfacţia politicienilor şi a “investitorilor străini”. Populaţia trebuie să plătească, aşa cum a făcut de fiecare dată. Tot populaţia a plătit şi pentru EADS, Microsoft, Bechtel, CFR, flotă, Sidex, privatizări ş.a. Aţi auzit pe vreunul dintre marii evazionişti sau cu conturi offshore să doneze? S-au recuperat prejudiciile celor care au fost trimişi în închisoare sau achitaţi? Fii cuminte!
            Suntem asaltaţi de prinţi şi prinţese. Dar aţi auzit de vreun deţinător de sânge albastru să doneze pentru Cuminţenia Pământului? Nu, pentru că ei au mâini doar pentru luat, nu şi pentru dat. Şi mai au multe revendicări. Şi o propunere de lege în aşteptare pentru subvenţionarea unei case regale. Am scris “casă regală” cu litere mici pentru că în scurt timp vor urma şi alte “case regale”, ceea ce va însemna că nu va mai fi vorba despre un substantiv propriu, ci despre un substantiv comun. Pentru că noi nu facem discriminări, nu-i aşa?
            Când îţi vine copilul de la şcoală îl întrebi dacă a învăţat ceva, dacă a fost creativ sau original? Nu. Îl întrebi: “Ai fost cuminte?”
            - Cititorule, tu ai fost cuminte?
            - Eu, da. Eu sunt Cuminţenia Pământului.
            Sloganul “Brâncuşi e al meu” trebuie înlocuit: “Cuminţenia Pământului sunt eu”.


Doru Apostol